VPN voor geselecteerde wifinetwerken configureren

Als u regelmatig uw apparaat verbindt met een specifiek wifinetwerk, kunt u de instellingen voor de VPN met dat netwerk op voorhand configureren.

VPN voor geselecteerde wifinetwerken configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Menu.
  3. Selecteer InstellingenSlimme bescherming.
  4. Zet de schakelaar op Aan. U wordt dan gevraagd om de Verklaring slimme bescherming te aanvaarden.
  5. Lees de verklaring en, als u akkoord gaat met de voorwaarden voor gegevensverwerking voor de functie Slimme bescherming, klik dan op Accepteren.

Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden van de verklaring, klikt u op Weigeren. In dit geval wordt de configuratie van de functie Slimme bescherming onbeschikbaar.

6. Klik op de knop Instellingen.

Dit opent het venster Slimme bescherming.

7. Klik op de knop Bekende wifinetwerken.

Hiermee opent u het venster Bekende wifinetwerken beheren. Wifinetwerken waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt worden in dit venster weergegeven. Als u geen verbinding met Wi-Fi-netwerken hebt gemaakt, is deze lijst leeg.

8. Selecteer het wifinetwerk waarvoor u instellingen voor een VPN wilt configureren.
  9. Klik op de knop Bewerken.

Hiermee opent u het venster voor instellingen van wifinetwerken.

10. Selecteer in het gedeelte Actie bij verbinding met het wifinetwerk "$NetworkName" een actie voor dit netwerk:
    • Niet opgegeven. Wanneer u een apparaat met een wifinetwerk verbindt, gebruikt het programma de algemene regels voor wifinetwerken.
    • VPN inschakelen. Wanneer u een apparaat verbindt met een wifinetwerk, brengt het programma een beveiligde verbinding tot stand.
    • Negeren. Wanneer u een apparaat verbindt met een wifinetwerk, brengt het programma geen beveiligde verbinding tot stand.
  11. Klik op de knop Opslaan.

Nadat Slimme bescherming is uitgeschakeld, wordt de overdracht en verwerking van gegevens die nodig zijn voor deze functie gestopt.